Mikkelin lähiluontoretket

Lähiluonnossa kesäretkelle tai retki kokouspäivän yhteyteen

Retket Mikkelin lähiluontokohteisiin voidaan toteuttaa lyhimmillään n. tunnissa. Kohteet sijaitsevat Mikkelin kaupunkialueella. Ne soveltuvat loistavasti vaikkapa perheen kesäretkeksi tai kokouspäivän yhteyteen väliohjelmaksi. Retkiä voidaan räätälöidä toiveiden mukaan.

Urpolan luontopolku

Urpolan luontopolku sijaitsee vain n. 1,5 kilometrin päässä Mikkelin torilta ja on pituudeltaan hieman yli kilometrin. Urpolanjoen varsi on lehtomaista metsää ja luontopolun varressa on nuotiopaikka. Rehevä lehtokasvillisuus tarjoaa elinympäristön monille linnuille ja pikkunisäkkäille sekä mielenkiintoista katseltavaa luonnosta kiinnostuneille. Kesäaikaan myös Urpolan luontokeskus on auki.

Osallistujamäärä: 4-20

Saimaa Geopark Urpolan luontokeskus

Kaihun kierros

Kaihun kierros Kaihunharju on vesien ympäröimä harjuselänne Mikkelin keskustan tuntumassa. Se kuuluu pitkään pohjois-eteläsuuntaiseen harjujaksoon, joka jatkuu etelän suuntaan aina Savitaipaleelle asti päättyen siellä toiseen Salpausselkään. 

Kaihun kierros voidaan toteuttaa joko kävellen tai sauvakävellen. Reittiin voidaan myös yhdistää käynti yhdellä Suomen suurimmista hiidenkirnuista Pursialassa. 

Sekä Kaihunharju että Pursialan Hiidenkirnu kuuluvat Saimaa Geopark-kohteisiin. 

Osalllistujamäärä: 4-20

Saimaa Geopark Kaihunharjun harjumaasto

Kalevankangas

Kalevankankaan ulkoilureitit Kalevankangas on Mikkelin keskustan tuntumassa sijaitseva lähiliikunta- ja luontokohde. Alueella voi liikkua valaistua lenkkeilyreittiä tai polkuja pitkin ja siellä on myös laavu. Kalevankankaan lähiluontoretki voidaan toteuttaa kävellen tai sauvakävellen ja retkeen voi halutessa yhdistää laavuhetken. Kalevankankaalla voit kulkea vaikkapa, luontopolun, Nallepolun, Otson oikaisun tai Karhun kiertämän.

Osallistujamäärä: 4-20