SAVO NATURE

Mikkelin lähiluontoretket


Lähiluonnossa kesäretkelle tai retki kokouspäivän yhteyteen

Retket Mikkelin lähiluontokohteisiin voidaan toteuttaa lyhimmillään n. tunnissa. Kohteet sijaitsevat Mikkelin kaupunkialueella. Ne soveltuvat loistavasti vaikkapa perheen kesäretkeksi tai kokouspäivän yhteyteen väliohjelmaksi. Retkiä voidaan räätälöidä toiveiden mukaan.


Urpolan luontopolku


Urpolan luontopolku sijaitsee vain n. 1,5 kilometrin päässä Mikkelin torilta ja on pituudeltaan hieman yli kilometrin. Urpolanjoen varsi on lehtomaista metsää ja luontopolun varressa on nuotiopaikka. Rehevä lehtokasvillisuus tarjoaa elinympäristön monille linnuille ja pikkunisäkkäille sekä mielenkiintoista katseltavaa luonnosta kiinnostuneille. Kesäaikaan myös Urpolan luontokeskus on auki.

Valitse retkellesi sisältö vihreästä painikkeesta.

Saimaa Geopark Urpolan luontokeskus

Kaihun kierros


Kaihun kierros Kaihunharju on vesien ympäröimä harjuselänne Mikkelin keskustan tuntumassa. Se kuuluu pitkään pohjois-eteläsuuntaiseen harjujaksoon, joka jatkuu etelän suuntaan aina Savitaipaleelle asti päättyen siellä toiseen Salpausselkään. 

Reittiin voidaan myös yhdistää käynti yhdellä Suomen suurimmista hiidenkirnuista Pursialassa. 

Sekä Kaihunharju että Pursialan Hiidenkirnu kuuluvat Saimaa Geopark-kohteisiin. 

Valitse retkellesi sisältö vihreästä painikkeesta.

Saimaa Geopark Kaihunharjun harjumaasto

Kalevankangas


Kalevankankaan ulkoilureitit Kalevankangas on Mikkelin keskustan tuntumassa sijaitseva lähiliikunta- ja luontokohde. Alueella voi liikkua valaistua lenkkeilyreittiä tai polkuja pitkin ja siellä on myös laavu. Kalevankankaalla voit kulkea vaikkapa, luontopolun, Nallepolun, Otson oikaisun tai Karhun kiertämän.

Valitse retkellesi sisältö vihreästä painikkeesta.