SAVO NATURE

Päiväretket


Etelä-Savon helmet päiväretkillä

Räätälöimme retket asiakasryhmän koon ja ryhmän toiveiden mukaan. Pitkät päiväretkikohteet sijaitsevat 30 – 60 minuutin ajomatkan päässä Mikkelistä. Näihin retkiin on hyvä varata aikaa 3-5 tuntia.


Neitvuori


Opastettu Neitvuoren kierros kiertää Hiijjen Silmukan, joka kulkee Neitvuoren huipulle ja sieltä avautuu upeat näköalat Luonterille. Neitvuori on Etelä-Savon korkeimpia paikkoja kohotessaan 184 metriä merenpinnan yläpuolelle. Neitvuori on säilynyt eheämpänä kallioperän lohkona mannerjäätikön kuluttavan voiman alla. 

Neitvuorella on hyvä mahdollisuus valokuvata upeita maisemia tai vain nauttia alueen kauneudesta. Retken alku vie Neitvuoren huipulle, joten kierros vaatii vähintään kohtalaista kuntoa.

Hiijjen Silmukan varrella sijaitsee Neitvuoren laavu, joka tarjoaa mukavan paikan vaikkapa retkieväille ja pannukahville.

Retken kesto: n. 3h + matkat

Valitse sisältö retkellesi vihreästä painikkeesta.

Saimaa Geopark Neitvuoren kalliomaasto

Astuvansalmen kalliomaalaukset


Astuvansalmen kalliomaalaukset ovat kooltaan ja aiheistoltaan Suomen suurimpia ja monipuolisimpia kalliomaalauksia. Retkellä kävellään n. kahden kilometrin matka kalliomaalauksille. Polku on paikoin jyrkkäpiirteinen näköalapolku, joka kulkee vaihtelevassa, kauniissa maastossa useiden vesialueiden välissä. Perille laskeudutaan osittain portaita pitkin jyrkähköä rinnettä. Kallio, jossa maalaukset ovat, on graniittia ja muistuttaa järveltä katsottuna ihmiskasvoja. Kallioon maalattuja kuvia on kaiken kaikkiaan noin 60 (hirviä, ihmisiä, veneitä ym.) ja ne sijoittuvat 8-11m Saimaan nykyistä vedenpintaa korkeammalle. 

Retken kesto n. 2h + matkat

Valitse sisältö retkellesi vihreästä painikkeesta.

Saimaa Geopark Astuvansalmen kalliomaalaukset

Rakokallio


Rakokallio on upea nähtävyys Sydänmaan retkeilyreitin varrella Anttolassa. Se on luonnonsuojelulain nojalla rauhoitettu kalliohalkeama, joka on noin sata metriä pitkä ja enimmillään kymmenen metriä syvä. Halkeaman sisälle pääsee, jos sisäänkäynnin löytää…

Retkellä on kaksi vaihtoehtoista lähtöpistettä. Mahdollisuus on kiertää koko viiden kilometrin mittainen retkeilyreitti tai vaihtoehtoisesti tehdä lyhyemmän käynnin Rakokalliolla. Sydänmaan reitin varrella on myös Metsomäen näköalapaikka ja Mäkilammen laavu.

Retken kesto n. 2 – 4 h + matkat

Valitse sisältö retkellesi vihreästä painikkeesta.

Saimaa Geopark Rakokallio

Vedenjakajareitistö


Vedenjakajareitistö polveilee harjumaiseman, hiekkakankaiden ja hienon suoluonnon äärellä Pieksämäellä. Vedenjakajan alue toimi vesireittien risteysasemana, jonka kautta kulkivat niin ihmiset, kauppatavarat kuin työkalutkin, jättäen samalla paikalliskulttuuriin asenteen, jossa kulkijaan suhtaudutaan kuin odotettuun ystävään.

Vedenjakajareitistöllä voi valita useista eri mittaisista reiteistä tai tutustua Partaharjun alueeseen ja mm. maailman korkeimpaan Ristikiven kirkkoon.

Retken kesto n. 3 h + matkat

Valitse sisältö retkellesi vihreästä painikkeesta.

Vedenjakajareitistö