SAVO NATURE

Lyhyet päiväretket


Lyhyet päiväretket – luontokohteita lyhyen matkan päässä

Lyhyet päiväretket suuntautuvat Mikkelin lähellä sijaitseviin luontokohteisiin. Matka-aikaa näihin kohteisiin menee 10-25 minuuttia.

Pidemmät päiväretkikohteet löydät TÄÄLTÄ.


Otavan kirkkokivet


Lyhyet päiväretket - Otavan kirkkokivet
Otavan kirkkokivet

Otavan Kirkkokivet Kirkkokiviksi kutsutaan Mikkelin Otavassa sijaitsevia siirtolohkareita, joiden nimen uskotaan johtuvan niiden muodosta. Perimätiedon mukaan Kirkkokivet olivat pakanallinen metsäjumalien temppeli. Yli 10000 vuotta vanhat Kirkkokivet on rauhoitettu luonnonmuistomerkiksi vuonna 1992. 

Kirkkokiville johtaa n. 700 m pitkä polku, joka on osittain kivikkoinen ja juurakkoinen. Perillä on laavu ja nuotiopaikka.

Otavan Kirkkokivet


Urpolan luonnonsuojelualue


Lyhyet päiväretket - Urpola
Urpolan luonnonsuojelualue

Urpolan luontopolku sijaitsee vain n. 1,5 kilometrin päässä Mikkelin torilta ja on pituudeltaan hieman yli kilometrin. Urpolanjoen varsi on lehtomaista metsää ja luontopolun varressa on nuotiopaikka. Rehevä lehtokasvillisuus tarjoaa elinympäristön monille linnuille ja pikkunisäkkäille sekä mielenkiintoista katseltavaa luonnosta kiinnostuneille. Kesäaikaan myös Urpolan luontokeskus on auki.

Urpolan luontokeskus

Säynätin retkeilyalue


Lyhyet päiväretket - Säynätti
Säynätin retkeilyalue

Säynätin retkeilyalue sijaitsee n. 20 minuutin ajomatkan päässä Mikkelin keskustasta. Alueella on esteetön kota ja esteetön WC. Helpohko polku kulkee Ylä-Säynätjärven rannoilla ja rantamaisemissa, jotka ovat maakunnalliseti arvokkaita luontokohteita. Alueella kiertää myös n. 5 kilometrin pituinen retkeilureitti. Autolla pääsee aivan kodan viereen.

Säynätin retkeilyalue


Kalevankankaan ulkoilualue


Lyhyet päiväretket - Kalevankangas
Kalevankangas

Kalevankankaan ulkoilureitit Kalevankangas on Mikkelin keskustan tuntumassa sijaitseva lähiliikunta- ja luontokohde. Alueella voi liikkua valaistua lenkkeilyreittiä tai polkuja pitkin ja siellä on myös laavu. Kalevankankaalla voit kulkea vaikkapa, luontopolun, Nallepolun, Otson oikaisun tai Karhun kiertämän. 

Kalevankangas Mikkeli